"Zondagje rustig aan" zorgt niet voor gewenste resultaat tegen Meijel...

Grashoek 4 (zon)

RKMSV 4 (zon)

Assist: Joeri Rijs
Onbekend (schot)
Onbekend (schot)

6e klasse 18

20 mei 2024 11:00

J.A. Cuijpers

Sportpark de Peelrand
Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK

Zondag, uh nee, maandag 20 mei alweer. Nog drie competitiewedstrijden te gaan. En vandaag een uitermate belangrijke wedstrijd. Tenminste, als het aan onze trainer Jesse lag. Een beetje laconiek werd namelijk de draak gestoken wordt met Grashoek 1. "Denk vanavond een beetje na met wat je doet, we willen graag winnen." Ja dat is natuurlijk mooi grappen en grollen als je zelf al om 12:00 in de kroeg een paar goudgele kletsers weg zit te tikken. Wij spelen natuurlijk gelukkig nergens meer voor, dat kampioenschap, dat komt ooit nog wel!

Daarom was het ook weer eens echt een ouderwets avondje zuipen. 15 bonnen, 20 bonnen, 30 bonnen, of 40 bonnen (ja echt!) voor sommigen was er weer geen houden aan. Dat maakte dan ook voor een hele hoop brakke koppies. Bartje en Timo waren misschien nog wel dronken, en Rik, ja Rik die had wel weer een mooi verhaal. Als je je sleutel vergeten bent klimt elk normaal persoon ook gewoon even zijn tuinhuis op om vervolgens via een open raam naar binnen te komen. En wat als dat niet gelukt was? Ja gewoon op het dak slapen!

U begrijpt de ernst van de situatie wel. Ware het niet zo dat er tegen Meijel gespeeld werd. De nummer 10 van de competitie, die meestal met dikke cijfers verliest, dat was toch geen kind voor ons? Nouja nouja, het zou allemaal wat genuanceerder blijken dan verwacht. Want die dronken koppies zouden het knap lastig gaan krijgen.

Na de warming-up en het opstellen op veld 2 was het namelijk even zoeken naar wat balgevoel. Balgevoel dat Meijel toch een stuk sneller te pakken had. Het was dus flink met "de punt naar achteren spelen". En, waar vorige week deze "tactiek" uitermate goed uitpakte, was het deze week weer raak!

Zo was het in de 26e Robbie Romano, die het Grashoek dat niets te zeggen had aan de hand meenam. Na een hele sterke lange bal van nu al vedette Zjoeri kon Robin een sprint inzetten zoals u die al 5 jaar niet meer gezien hebt. Eenmaal de verdediging voorbij was het makkelijk afdrukken; 1-0.

Helaas niet van lange duur. In de 34e minuut was het Meijel, dat met een vleugje geluk, weer op 1-1 wist te komen. Het lag allemaal weer open.

Ware het niet zo dat in de vervloekte 36e minuut de scheidsrechter eeeventjes niet aan het opletten was. De Meijelse keeper kon nog een schot keren, maar de rebound van Tom "Heeske", die was toch echt over de lijn. Ja en als vlagger van de uitploeg vlag je daar natuurlijk nooit voor in de hoop dat de scheids meegaat... De 2-1 was door de neus geboord.

Vervolgens moest Grashoek weer even billenknijpen. Zo was het Meijel dat de lat wist te raken, en moest to verbazing van iedereen zeeman Timo het veld verlaten. "Zeemansbenen" grapte hij. Of alcohol? Vul maar in!

Gelukkig was het na de rust nog even lachen geblazen. Zo had trainert Jesse, vlaggert Ruud blijgemaakt met wat bier in zijn bidon. En tot groot genoegen moest ook Sil even een slokje nemen van het goddelijke goude water. Alhoewel, vond hij dat niet zo lekker, met een grote bierspray en lachende supporters als gevolg.

Helaas was het lachen van "korte" duur. Zo was het in de 75e minuut Meijel dat op het doel van keeper Joep af kon stevenen. Een kleine miscommunicatie, te laat uitkomen, en de 1-2 lag in het net... Zou het nog goed komen?

Yes, jazeker wel. Nog geen minuut later was het namelijk Jordi, die op aangeven van Randy, weer de gelijkmaker in het net kon leggen; 2-2. En daar kunnen we simpel over zijn. Meer was er niet echt meer mogelijk. Alcohol had er voor gezorgd dat er met een punt in de tas naar de kantine gegaan kon worden.

En daar een leuke middag! Toren naar toren werd verslonden en biertje naar biertje werd weggetikt. En ook waar het bij Grashoek 1 op het veld allemaal vrij hopeloos leek, werd in de laatste minuut nog een strohalm gegrepen. Nog een extra reden voor sommigen om een pintemannetje (of 5) te drinken. Hoewel het spektakel op veld 2 geen 3 punten opgeleverd had, was de middag zeker 12 punten waard!

Donderdag spelen we om 19:30 uit in Egchel op sportpark de Wietel. Ik zou zeggen, kom vooral even kijken en juichen!

Eikel vd week: Bartje, wegens de kater of het nog dronken zijn?