BEVO dompelt Grashoek in degradatie nood.

BEVO 1

Grashoek 1 (zon)

4e klasse F

12 mei 2024 14:30

R.J. Theeuwen

Sportpark Beringe Buiten
Past. Geurtsstraat 3
5986NN
BERINGE

Door Piet Spee.

Op het sportpark Beringe Buiten heeft Grashoek een pijnlijke 2-1 nederlaag geleden. Toch begonnen  de mannen van De Peelrand niet slecht aan de belangrijke partij onder zomerse omstandigheden, waarin weer drankpauzes worden toegepast. Al snel naar het beginsignaal van de uitstekende  scheidsrechter Roy Theeuwen koos Grashoek de aanval. Wouter van der Sterren glipte door de BEVO verdediging maar diens uithaal miste het doel op centimeters. Vlak hiervoor raakte Jop Janssen zodanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon en zich moest laten vervangen door Adrian Marian Ozckowski. De geelzwarten bleven de offensieve toon zetten. Een goed schot van Burak belandde in de handen doelman Kas Vanlier.. Ook Coen Gommans liet eeb pegel los die het doel op een haar na miste. Grashoek was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en BEVO had het doel van Coen Clephas nauwelijks in gevaar kunnen brengen..
Na 20 minuten kreeg de wedstrijd een niet direct verwachte wending. Een corner genomen door Stan Cuijpers verraste doelman Kas Vanlier totaal  en stond het 0-1. voor Grashoek. Bijna werd het nog 0-2 maar de kopbal van Ivan Muchiak uit een corner ging net naast. Ook het sein voor trainer Gé Ummenthun om zijn roodhemden  tot meer aanvallende activiteiten te bewegen. Dit resuteerde na 37 minuten in de gelijkmaker. Een drietal Grashoekers werd uitgespeeld en Menno  Theunissen tikte bal in de korte hoek. 1-1.  Verder lieten de geelzwarten het voor de rust niet komen.
Voor de tweede helft wisselde trainer Jonn  Smedts  Levy lopez Gonzales voor Remueldo Boermans en Wiktor Przybek voor Sjoerd Rijs.  Het was snel duidelijk dat BEVO  met deze gelijke stand  niet  tevreden was. De rappe aanvallers zorgde voor drukke activiteiten voor het doel van Koen. Dit leidde na 77 minuten tot een voorsprong. Na een afgeslagen aanval van Grashoek kwam BEVO er heel snel uit.  Jeffrey Spee, die afscheid  neemt, kon aan de linkerkant geheel vrij opstomen en leverde een puntgave voorzet af die door  Sam Rijt met een knappe voetbeweging achter Koen werd geknald. Een doelpunt om in te lijsten. 2-1.De geelzwarten hebben het daarna nog geprobeerd , doch diverse pogingen strandde voortijdig. Het was veelal net niet.. Daarbij mocht Grashoek van geluk spreken dat de score in het laatste kwartier niet hoger uitviel omdat de BEVO-aanvallers het vizier niet scherp hadden afgesteld. Teleurgesteld verlieten de geelzwarten het veld na het eindsignaal van scheidsrechter Roy Theeuwen, wetende dat nog één duel wacht op Pinkstermaandag op De Peelrand  het beslissende duel tegen DEV-Arcen .