5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Zondag 12 maart; alweer tijd voor de 14e competitiewedstrijd. Met op het menu vandaag; Helden 6! Het vat bier was vorige week tegen Meijel al veiliggesteld, maar zou onze goede reeks doorgezet kunnen worden? En misschien nog wel belangrijker, zou er revanche tegen helden genomen kunnen worden?

De vorige keer werd nog nipt met 2-3 verloren, maar deze wedstrijd bleek nog spannender te worden!

En die wedstrijd; die begon eigenlijk al op de zaterdagavond. Daar waar bijna iedere speler in Leanzo te vinden was op de Nozemparty. Van het wegtikken van verschillende dozen shotjes, tot aantallen pilsjes die niet meer op twee handen te tellen waren, niets was te gek deze zaterdagavond. Het leidde er dan ook toe dat enig speler gewond raakte en een aantal ook niet meer wist hoe ze nu eigenlijk thuis gekomen waren. Het perfecte recept voor een mooie pot voetbal, toch...?

"Zou er eigenlijk wel gevoetbald worden?" klonk zaterdagavond dan ook. Het weer was namelijk niet allerbest én er was regen voorspeld in de ochtend. Dat maakt toch geen veld? Nou zondagmorgen was daar dan het verlossende woord; it giet oan! Er kon met een volle selectie gewoon afgereisd worden naar Helden!

Het was even zoeken naar een plekje voor de warming-up, maar op een zompig stukje veld kon er opgewarmd worden. Bart zorgde voor de drank (nu vaste materialenman Job naar de "Efteling" was), Rick V voor de muziek, en Rik T voor het amusement door op zijn gezicht te gaan in zijn zondagse kloffie.

Tijd om te beginnen. Natuurlijk wel met een klein beetje vertraging. Er moest namelijk afgereisd worden naar "strontveld" (zijn bijnaam te danken aan de mensen die hun hond uitlaten op dit veld) aan de andere kant van de weg. Het veld deed zijn naam eer aan, er was namelijk weer een plakkaatje te vinden. 3 minuten te laat kon er dan toch echt begonnen worden.

En waar de start normaal altijd wat stroef verloopt was het deze keer vliegensvlug raak. In de 5e kon namelijk een veelbelovende aanval opgezet worden. Tymo wist de bal bij Jordi te krijgen, die uit kon halen; 0-1!

Alles leek op zijn plaats te vallen vandaag. Er werd hard gewerkt, passes kwamen goed aan, en Helden werd constant onder druk gezet. Zo ook door Timo Teeuwen, de matchwinner van vorige week sprintte namelijk finaal zijn tegenstanders er uit en wist met een verdomd mooie tackle (wat als hij 2 seconden later was geweest een letale zaag was geweest) de bal af te pakken van zijn tegenstander.

En er werd doorgedrukt, Helden kon niet meer onder de druk uit. Dat leidde er toe dat de laatste man de bal niet naar de keeper terugspeelde, maar de bal zo aan Jordi gaf. Die nu in de 15e minuut de 0-2 binnen kon leggen. Een droomstart!

Ook de verdediging was deze eerste minuten wakker. Zo wist Sjoerdje nog even vakkundig de 1-2 te voorkomen door de bal van de lijn te halen. Waar het Grashoek allemaal meezat, zat het Helden helemaal tegen.

Tijd om door te pakken dus. En dat gebeurde ook! Zo was het in de 28e minuut wederom Jordi, die op aangeven van Tymo, zijn hattrick compleet wist te maken. Het was ondertussen al 0-3. Ja u leest het goed!

Tijd voor rust, ofja bijna. Er waren namelijk nog 15 minuten te spelen. Maar, voor Sil was er nu rust. Trainers Jesse en Piet zagen namelijk dat het er gewoon niet inzat vandaag en vonden het tijd voor een wissel. En dat het er niet in zat was duidelijk. Sil gaf namelijk aan "ik ben nog nooit zo kapot geweest als vandaag".

Na 15 minuten was het dan ook tijd voor de rest van het team om even bij te komen. Het moge duidelijk zijn wat de opdracht voor de tweede helft was; zo doorgaan, stand houden, en misschien nog wel onze voorsprong wat uitbreiden.

En wat zou het spannend worden. Want het werd direct duidelijk dat in de tweede helft de rollen omgedraaid zouden zijn. Het was nu Grashoek dat het onderspit zou moeten delven. Dat leidde er dan ook toe dat Helden in de 57e minuut op 1-3 kon komen.

Niks aan de hand dacht Jim "dea haj ik gemakt" Van Oijen die zijn naam weer eens waar wist te maken. Hij wist in de 58e minuut het verschil namelijk weer tot 3 uit te breiden. Een bal van Jordi kon makkelijk ingetikt worden; 1-4.

En vanaf hier begint het hotseknotsen. Hou je vast

Helden wist namelijk in de 67e minuut weer gevaarlijk voor het doel te komen; 2-4. Grappig om te benoemen; de doelpunten maker van Helden was de vlagger van de eerste helft. Die in de eerste helft nog riep, we staan achter omdat ik niet in het veld sta. Kreeg die kerel nog gelijk ook...

En er was nu zowaar wat paniek. Zoveel paniek dat het in de 68e minuut weer tot een tegendoelpunt leidde. Timo probeerde een schot van Helden nog te keren, maar werkte de bal zowaar weer in het eigen doel; 3-4. Met edje weer op het scorebord werd het nu echt billenknijpen.

En ja hoor, het werd nog erger. In de 77e minuut kon de 4-4 door Helden binnengewerkt worden. Één punt was wel erg weinig, en er zou toch ook niet nog verloren worden?

Niet als het aan Sjoerd Rijs lag (die net zoals Rob, Robin en Rens, uit de selectie waren overgevlogen). Hij had namelijk de zenuwen van zijn vorige wedstrijd bij ons, waar hij een niet te missen kans miste, van zich afgeschud en kon op aangeven van Tymo de 4-5 binnenleggen. "Kan dea jong bliekbaar toch mit os niveau mej" klonk langs de lijn.

En er werd doorgepakt. In de 81e minuut wist Tymo na zijn assists deze wedstrijd zelf te scoren; 4-6. Het was wel klaar nu toch, tijd voor ontspanning? Nouuu nee... In de 83e minuut was het helden dat weer wist te scoren; 5-6.

De minuten die volgden waren spannend, heel spannend. De Heldense aanvoerder wist weer even zijn innerlijke Pepe naar boven te halen en ging weer alles tackelen wat los en vast zat. Maar! Er werd standgehouden! Na het laatste fluitsignaal klonk gejuich, de 3 punten gingen mee naar Grashoek!

Er kon weer gelachen worden. Zo ook onder de douche, waar bleek dat een niet nader te benomen speler zaterdagavond nog niet echt verwerkt had. Een nozemstikker moest nog even van een derrière verwijderd worden.

Het was tijd voor wat hardverdiende goudgele pretcilinders bij Ramones. 4 wedstrijden op rij punten gepakt, 17 punten, en 7e in de competitie. Daar mag zeker op gedronken worden! (en dat werd vast en zeker ook gedaan). Hopelijk kan er volgende week een klap uitgedeeld worden tegen de heikneuters van Panningen 4. Grashoek 4 is in ieder geval in vorm, tot dan!

Eikel vd week: Job v Mullekom, voor het eerder weggaan bij de wedstrijd om naar het eerste te gaan kijken.