Grashoek 4 werkt aan teamspirit op teamweekend in Eersel - Voetbalvereniging - SV Grashoek.

Grashoek 4 werkt aan teamspirit op teamweekend in Eersel

Sportclub Irene 8

12 - 0

Grashoek 4

Competitie

6e klasse 19

Datum

14 mei 2023 10:00

Scheidsrechter

F. Claus

Accommodatie

Sportpark De Bakenbos
Bakenbosweg 4
5932AH
TEGELEN
tel. 077-3260055

Zondag 14 mei, tijd om een potje te ballen in de bloedhete zon. Deze week op het programma; koploper Irene 8. En waar ik normaal altijd vermeld dat we een lekker potje gaan ballen, laten we dat deze keer maar even weg. Want zoals u aan de uitslag kan zien, het was gewoon 3x saus op deze zondag... Daarom, speciaal voor iedereen éérst het verslag van afgelopen weekend, HET teamweekend, waar 18 hongerige spelers op bezoek gingen naar Eersel.

Het begon allemaal op de vrijdagmiddag, 15.15 stipt, voor de kerk. Waar zouden we deze keer naar afgescheept worden? Pikveld (Drenthe), Kruishaar (Gelderland), of toch minicamping Het Haasje? Na eerst even langs laatstgenoemde gestuurd te worden, werd het duidelijk dat eindbestemming van de rit Eersel zou worden. Het pittoreske dorp dat ongeveer 3500 jaar geleden al bewoond werd door grafheuvelbouwers. En dat menig speler na het weekend voor het gevoel wel 5 meter onder de grond kon liggen, dat mocht blijken.

Bij aankomst wat verbaasde gezichten. Wat was dit nou weer voor complex? Zoals Job snel wist te benoemen; "dit is godverdomme nog een bunker van die man met die herkenbare snor in 1940-1945 geweest." Maar, dat is dan ook niet erg, dan kan er tenminste niks gesloopt worden. Scheelt weer borg!

En de eerste dag niet veel geks op het programma. 's Middags kon er een lekker koud pintemanetje gedronken worden terwijl de bal lekker hooggehouden werd tijdens een potje matennaaien. MET natuurlijk "kontjeknal" voor de verliezer. 's Avonds toen iedereen een beetje scheel begon te kijken was het tijd voor een spelletjesavond, inclusief bingo op het programma. En daar werd natuurlijk écht niet valsgespeeld (Robin zou zoeits nooit doen! Toch Sil?).

En deze avond, dat was een zware. Zo vlogen de borrelnootjes door de lucht, werd er flink hout gesprokkeld in het donkere bos, en werd zelfs even de brandslang naar buiten gehaald om het vuur te blussen. Verder wist Job van Mullekom tijdens de bingo aanvoerdersband in de eerstvolgende wedstrijd te winnen, en Jesse won 90 minuten spelen. Waarover later meer.

's Ochtends de eerste brakke gezichtjes. Sil had namelijk bij Jim op de kamer gelegen. En laat laatstgenoemde nou een echte houtbewerker zijn. Zijn gezaag had er voor gezorgd dat Sil de kamer snel moest verlaten, en de kamers erlangs trilde letterlijk op hun voegen. Gelukkig was deze bunker zelfs tegen Jim bestand. Luuk had zijn bed niet meer weten te halen, hij werd namelijk rond 4.30 nog in de keuken gevonden door Jordi. Zou het wel goedkomen met de geplande activiteiten?

Jazeker! Er werd namelijk gevoetgolfd in een boerenveld (ofja meer jungle), lekker eventjes de traptechniek oefenen, een balletje uit de sloot halen, en klagen over het veld (net zoals op de zondagmorgen). Vervolgens was het tijd om te paintballen. Niet voor iedereen even leuk, maar er werd lekker op los geknald. En niet te vergeten, eindelijk onze Vevantonie vol in zijn element! Pang pang, denneappel hier, en haperende geweren daar...

Toen uiteindelijk toch maar vrede werd gesloten, en de buikjes gevuld waren, was het tijd om op stap te gaan. Waar zouden we eigenlijk op stap gaan? Vast Eindhoven toch? Nee zeker niet! Een taxi was namelijk wel erg duur, daarom werd de benenwagen gepakt naar hartje Eersel. Een tocht van zeker 30 minuten. 

Eenmaal aangekomen bij café de Mert een tweetal bevindingen. 1. Het was gezellig druk en 2. Er werd Hertog Jan geschonken, tot genoegen van iedereen. Ofja bijna iedereen, iedereen, behalve Jordi, die had namelijk meer zin in Heineken, en zou zich nu moeten volgieten met dat, voor ons, goddelijke "vergif".

En gezopen, dat werd er, zo werd blaadje na blaadje, halve liter na halve liter, en shotje na shotje vakkundig weggetikt. Of er vrouwen verslonden zijn? Dat laten we even in het midden, er werd in ieder geval na het eerste contact van Jim wel als hyena's gejaagd.

Na een tussenstop bij de lokale Griek, of was het toch een Turk ("Wa bende gij eigenlijk" Robin?), kon er begonnen worden aan de ellenlange terugtocht. Daar sneuvelde Sil's telefoon al snel nadat hij in een stoel gedragen moest worden, en moest de politie even raar opkijken toen ze een vijftal uitrustende personen liggend op de weg vonden. Helaas werd er niemand gedeporteerd naar het bureau...

Bij terugkomst moest er nog het een en ander opgepoetst worden, maar kon uiteindelijk iedereen na het rechtop zetten van een aantal bedden als een roosje het bed in om te slapen!

En voordat we overgaan op de befaamde BBQ van de zondagmiddag, eerst even een merkwaardigheidje. Brian bakte zondagmorgen voor het allereerst een eitje! Lekker gewerkt pik!

Ook tijdens de BBQ eerst een bevinding; Luuk was namelijk nergens meer te bekennen, hadden we hem dan toch in Irsel achtergelaten? Verder gelukkig wel veel lol en vertier! Zo wist Bart Sil nog even extra gek te maken. Heel het weekend moest Sil het al ontgelden, er was nog wel zo duidelijk aangegeven; "ey maak me niet gek he!" Maar die Bart, die gooide er mooi nog even een schepje bovenop. Verder ook nog een leuk spel; het verboden woord. Werd namelijk ook maar iets zoals huis / thuis uitgesproken, dan was het tijd om een halve liter te drinken.

U raadt wel, iedereen halve liters wegtikken. Met als gevolg; grappen van de bovenste plank! Kijk bijvoorbeeld maar geen porno op een grote tv... Waarom? Kom daar maar eens achter!

En waar brengt alle informatie over het geslaagde weekend ons? Juist terug op de hete zondagmorgen tegen Irene 8.

Job mocht helaas niet beginnen als aanvoerder (wel in de tweede helft), tot frustratie van velen, Jesse maakte geen minuten (boeee), en Jordi liep een scheur in zijn enkelbanden op (beterschap!)
Tot overmaat van ramp werd er ook nog 12-0 verloren... Veel meer woorden maak ik er niet aan vuil.

Morgen spelen we om 8 uur uit tegen Beringe. Kom vooral even kijken voor wat spektakel!

Eikel vd week; staf, voor het niet naleven van de bingoregels

Screenshot_20230515_214510_Gallery.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!