16 april 2023 14:30

H.L.W. Heijnen

Sportpark 't Ven

Door Piet Spee..

Grashoek was er aan toe. De degradatiezone dreigde als een molensteen. Een onvervalste driepunter werd langzamerhand plicht. En op het riante sportcomplex ,t Ven in Kelpen-Oler wachtte een opponent die eerder Grashoek met 0-2 op De Peelrand de eerste nederlaag  had toegebracht. Het verschil op de ranglijst  met DFO . 20 was slechts één punt. De winnaar kon goede zaken doen. Grashoek miste vandaag  aanvoerder Burak Oosterveen. De aanvoerdersband werd overgenomen door Chris Hunnekens. Het inspireerde de nummer 12 van de geelzwarten tot uitzonderlijk productieve daden. Al 8 minuten na het beginsignaal  van scheidsrechter Heijnen uit Meijel liet Chris het voor Grashoek klingelen. Een corner kwam hoog voor het doel. Tjerk van Sleeuwen  kopte bal terug naar Chris die met een rake kopbal de 0-1 op het scorebord bracht en de talrijk meegereiste supporters van Grashoek verheugd dit opveren. En het werd na 24 minuten nog  mooier. Aan de linkerkant begon Chris aan solo en besloot deze met een perfecte schuiver kansloos voor de doelman van de thuisclub. 0-2.  De reactie van DFO , 20 bleef  niet uit. Een knal op de lat voorkwam een tegentreffer.  Een opvallende rol speelde Randy Janssen. Hij was snel en won veel duels.  Grashoek probeerde het met een aantal diepe ballen, soms te diep  en onbereikbaar.  In de 31e minuut bracht Tjerk  met een fraaie pas in Chris in stelling. Chris had zijn derde treffer op de schoen. Helaas ging het schot naast. De thuisclub probeerde het spel naar zich toe trekken. Met Ivan Muchak had men een rots in de branding. In de 40e minuut kreeg DFO, 20 een paar meter buiten de zestien meter een vrije trap. Hun beste man Niels Geeraths liet een pegel los die Koen niet klemvast onder controle kon krijgen. Er ontstond een onoverzichtelijke situatie waarbij  Koen tegen een gele kaart opliep. Het bleef 0-2. Tevens de ruststand.
Het was te voorzien dat DFO,20 er in de tweede helft een schepje boven op zou doen. De uitslagen op de andere velden waren niet gunstig. Grashoek kwam tot minder aanvallende acties en die er wel kwamen waren van gevaar ontbloot door te trage handelingen en bal verlies. Trainer Jonn Smedts had twee wissels aangebracht. Leike Cuijpers voor Joris Fransen en Harmen Schilder - uit het äufstiegsteam"- voor Randy Janssen. Na 62 minuten kwam  DFO,20 terug in de wedstrijd. De opgekomen Jesse Tunissen bereikte met een steekpas Bart Wanten  die met een hard schot via de vuist van Koen  de 1-2. scoorde   De wedstrijd was weer open. Er onstonden  een paar gevaarlijke momenten. Grashoek hield de poort gesloten. Met het verstrijken van de minuten werd het steeds rommeliger ook al door medewerking van de scheidsrechter. Jelle Peeters kwam in de 87e minuut binnen de lijnen voor Sasha. Na een handvol naspeelminuten  klonk het verlossende eindsignaal en kon een kostbare 2-1 overwinning worden gevierd.  Na twee uitwedstrijden speelt Grashoek weer eens op De Peelrand. Gast is Horn dat twee punten minder op de telller heeft. staan. Weer een heel belangrijke wedstrijd. Een nieuwe overwinning zou voor het geelzwarte team  op de ranglijst een zonniger aanzien geven.