Grashoek JO15 wint eerste bekerwedstrijd

Haelen JO15-1

ST Grashoek/Koningslust JO15-1JM

Timo van Haastert (afstandschot)
... (intikker)
... (afstandschot)

3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

10 september 2022 13:30

A. Benyahya

Sportpark Houtrust
Roggelseweg 48
6081NP
HAELEN

Op het sportpark de Houtrust speelde Grashoek JO15 zijn eerste bekerwedstrijd tegen Haelen JO15-1. Grashoek ging met vertrouwen naar Haelen na de doelpuntrijke oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Bevo. De wedstrijd werd gespeeld op het vierde veld van de Haelense sportclub en dat was bepaald geen biljartlaken, het onkruid overheerste tussen de grassprieten.
Grashoek begon de wedstrijd voorzichtig en was een beetje onder de indruk van de fysiek sterke tegenstander.
Haelen speelde de eerste minunten goed en Grashoek moest in de achteruit.
Al combinerend kwam de JO15-1 steeds beter in de wedstrijd en kwamen ze voorzichtig tot een aantal goede kansen. Na 14 minuten werd Grashoek beloond met een prima doelpunt.
Stan Verhaegh was de tegenstander te slim af en gaf een uitstekende pass, tussen de verdediging van Haelen door, op Lars Timmermans die in de korte hoek raak schoot. Hierdoor werd het zelfvertrouwen nog groter en ging Grashoek op zoek naar een tweede doelpunt. En dat kwam er ook, wederom Stan die Lars wegstuurde en die maakte zijn tweede doelpunt. Lars kon even later op identieke wijze een zuivere hatrick maken maar de keeper bracht helaas redding. Na een half uur spelen viel de 3-0, een prachtig afstandschot van Timo van Haastert belande achter de doelman van Haelen. Net voor rust kon de thuisploeg iets terugdoen en werd het 1-3.
In de tweede helft deed de thuisploeg een aantal aanpassingen en daardoor werden de verdedigende taken van Grashoek op de proef gesteld. Hierdoor kon er op het middeveld minder goed gecombineerd worden en was het werken geblazen. Toch kreeg Grashoek in deze fase nog een aantal goede kansen om het helemaal te beslissen, maar dat lukt steeds net niet. Grashoek werd steeds meer teruggedrongen maar gaf geen krimp, onder leiding van onze aanvoeder Luuk Gloudemans, die als laatste man een prima wedstrijd speelde. Door veel werklust van de verdediging en onze middenvelders kwam Grashoek deze fase goed door en kon Grashoek na een uur spelen toch zijn vierde doelpunt maken, Luuk stuurde Lars weg en die maakte zijn derde doelpunt, 1-4. Ondanks nog een tegentreffer in de laatste minuten en een hele goede redding van de goed keepende Gijs Engelen kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een zeer goede prestatie van onze JO15-1, tegen een fysiek sterke tegenstander, waar de trainers en leiders erg trots op zijn.
Volgende week speelt Grashoek JO15 thuis tegen Herten waar een ding nu al zeker is! Het biljart laken ligt op de Peelrand al klaar. Jullie komen toch ook kijken??