Sint Jozefweg 64 B
5953JK
REUVER
tel. 077-4742885

Dankzij een verdiende 1-2 overwinning op Reuver heeft Grashoek de rode lantaarn in de 4e klasse E overgedragen aan Koningslust. Grashoek beloonde zichzelf door het goede spel nu ook eens te verzilveren in 3 punten. Hier leek het aanvankelijk niet op want de geel zwarten stonden al na 4 minuten achter maar door doelpunten van Tjerk van Sleeuwen en Chris Hunnekens werden de punten toch mee naar huis genomen.

Alles leek in die eerste minuten weer helemaal fout te gaan. Nadat Chris Hunnekens de eerste kans voor Grashoek had gehad was het in de 4e minuut Jelco Franssen die van af rechts mocht voorzetten en de bal tot ieders eigenverbazing inclusief die van hemzelf in het doel zag belanden. Wat een voorzet moest zijn ging er bij de eerst paal strak in. Een flinke streep door de rekening van Grashoek maar de ploeg van Chretiën van Goor hervond zich snel. Coen Gommans was heel dicht bij de gelijkmaker toen zelfs al enkele ploeggenoten de handen in de lucht hadden. Ze hadden echter niet gerekend op de fabelachtige redding van de Reuver doelman die het strakke schot uit de hoek tikte. Ook Job Janssen telde een treffer toen diezelfde doelman een foutje maakte en de bal losliet. Job kreeg de bal maar stond met de rug naar het doel. Hij deed het enig juiste en gaf een hakje omdat hij wist dat het doel leeg was. Reuver had weer mazzel want de bal ging net voorlangs. Uiteindelijk lukte het Grashoek toch om voor de thee de dik verdiende gelijkmaker te scoren. Laatste man Tjerk van Sleeuwen kwam in de 40e minuut mee naar voren en kon tot in de 16 meter mee oprukken waar hij een eentwee met Job Janssen opzette waarna hij vrij voor het doel stond en met een geplaatste schuiver de gelijkmaker aantekende.

Ook het begin van de 2e helft was voor Grashoek alhoewel Reuver een  levens grote kans kreeg wederom na 4 minuten. Geheel vrijstaand voor Koen tikte de spits van Reuver de bal echter over na een voorzet vanaf links. Daarna was Grashoek aan de beurt. Freek van Oijen lanceerde in de 50e minuut Chris die oog in oog met de doelman kwam. Chris omspeelde de Reuver goalie en scoorde de 1-2. Ook na dit doelpunt was Grashoek de bovenliggende partij met kansen voor Stan Cuijpers en ook Tjerk was met een kopbal uit een corner dicht bij een 2e treffer. In de 63e minuut viel Chris uit waarmee de druk op Reuver toch een stuk minder werd en zij het initiatief konden overnemen. Grashoek verdedigde echter goed waardoor Reuver niet verder kwam dan een paar hoekschoppen en enkele afstandsschoten. Reuver moest in de 94e minuut zelfs verder met 10 man toen er aan de noodrem getrokken werd en de ingevallen Jarno Steeghs van achter werd neer gehaald op weg naar het doel. Grashoek hield verdiend stand en kon na 98 enerverende minuten de 3 punten incasseren. Heel erg jammer dat de Grashoekse supporters deze prima teamprestatie niet live mochten meebeleven maar via P&M deed Hubke Houben prima verslag en er was ook een liveblog via de site van SV Grashoek waarmee de supporters op de hoogte gehouden werden.

As donderdag speelt Grashoek de inhaalwedstrijd tegen RKMSV en as zondag komt RKDEV op bezoek op de Peelrand.

Door: John Janssen