5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Door Piet Spee.

De sterren stonden voor Grashoek niet gunstig voor de traditionele derby tegen de buren uit Beringe. Niet alleen pakte zich donkere regenwolken boven De Peelrand samen. Ook de samenstelling van het team gaf reden tot zorgen. De blessurelijst was zodanig hoog opgelopen dat de wedstrijd van Grashoek 2 moest worden afgelast. Ook de KNVB kampt met problemen wat de scheidsrechters betreft. Jack Peymen, een ruime 70er uit Stramproy , was bereid gevonden af te reizen naar De Peelrand om deze burenstrijd in goede banen te leiden. nadat twee eerder aangestelde arbiters zich hadden afgemeld. Direct na diens beginsignaal  startte BEVO als de brandweer en een lawine van aanvallen golfden af op het doel van Joep Gommans. Na enkele minuten hadden al zomaar een paar ballen achter Joep kunnen liggen. De invaller doelman van Grashoek voorkwam dit met kordaat ingrijpen. De roodhemden hadden snel  de zwakke plek in het geelzwarte verdedigingsblok ontdekt.  Chris Hunnekens en Niek Schilder stonden als eenzame aanvallers in de voorste lijn. Omdat men van achteruit niet toekwam tot opbouw van aanvallen bleef de druk aanhouden. Na 15 minuten was het zover en klingelde het voor BEVO.  Kevin Vossen werkte een snelle aanval die aan de linker kan was begonnen perfect af.0-1 Niet alleen Grashoek had de poort geopend ook Pluvius liet het regenwater over de Peelrand stromen. Het belette BEVO niet om in de 22e minuut nummer 2 in het net te prikken. Kris Hermans was trefzeker. 0-2. Na een half werd vanaf de bank ingegrepen. Andy Hunnekens werd vervangen door Brandon Sijben. Voorlopig was de doelpuntenregen gestopt. Grashoek kreeg wat halve en kleine kansjes maar die brachten de bezoekers uit Beringe niet uit balans. Ruststand 0-2. Een jaar geleden was dit de eindstand.
Wie gedacht had dat Grashoek na het verminderen van de regen iets zou terugdoen kwam bedrogen uit. In tegendeel. Na goed 50 minuten deed Stan Spee met een rake vrije trap het laatste restje hoop van het geelzwarte team verdwijnen. Van beide kanten werden wissels toegepast. Tot resultaten leidde dit niet meer. Beringe hoefde niet meer zonodig en Grashoek was niet bij machte daaraan iets te veranderen.  Het eindsignaal van scheidsrechter Peymen klonk dan ook als een opluchting. Na een 3-0 zege op de eerste dag  was BEVO ook met deze 3-0 zege tevreden. De volgende zondag speelt Grashoek weer een thuiswedstrijd. GFC'33 uit Grubbenvorst komt op bezoek. Voor BEVO weer een derby. Panningen komt naar Beringe.