1 - 7

ST Koningslust/Grashoek JO19-1

3e klasse 401

30 maart 2019 15:00

Op deze zomerse zaterdagmiddag stond de belangrijke wedstrijd tegen Laar JO19-2 op het programma, die gewonnen moest worden om aan te sluiten bij de bovenste ploegen in de competitie. Voordat de wedstrijd begonnen was werd al duidelijk gemaakt dat Laar een sterke tegenstander zou moeten zijn en er dus volledige focus op de wedstrijd zou moeten liggen.

Echter stond er al na 6 minuten gespeeld te hebben een ruime 0-3 voorsprong op het scorebord. De 0-1 kwam op naam van Rik, die na een mooie pass van Vinnie over de laatste verdedigers, de bal prima in het doel schoot. Nog geen minuut later mocht Vinnie aanleggen voor een vrije trap en deze kon Marco gemakkelijk binnen koppen, 0-2. Na 6 minuten kwam een gegeven voorzet tegen een arm van een verdediger van Laar, hierdoor mocht Vinnie aanleggen voor een penalty en hij schoot deze keurig binnen, 0-3. Vervolgens was het wachten tot de 27e minuut, waar Marco een corner van Vinnie knap uit de draai in het doel schoot, 0-4. Snel daarna na kort concentratie verlies sloeg Laar uit het niets toe en werd de 1-4 binnen geschoten, wat ervoor zorgde dat Koningslust/Grashoek toch weer een tandje bij moest schakelen. Dit zorgde ervoor dat er weer snel 3 goals vielen binnen 10 minuten. Eerst was het Wouter, die een aanval keurig afrondde op aangeven van Vinnie en vervolgens in de 36eminuut mocht Vinnie weer aantreden voor een corner die wederom binnengekopt kon worden door Marco. In de 42e minuut vond de mooiste aanval plaats, waarbij Wouter en Jim uiteindelijk op het doel van Laar afgingen en waar de bal goed werd afgelegd op Jim, die hem zo kon binnentikken, 1-7. In de extra tijd van de eerste helft kon Tjerk nog voor de 1-8 zorgen, maar hij miste voor open goal….

De bedoeling was om de 2e helft rustig uit te voetballen en er nog wat extra goaltjes bij te prikken. Echter werd er de 2e helft misschien iets te rustig gevoetbald waardoor er wel nog een aantal kansen waren aan beide kanten, maar er geen goals meer vielen in de laatste drie kwartier.

Eindstand: 1-7. Aankomende zaterdag wacht de thuiswedstrijd in Grashoek tegen Bieslo JO19-1.