48'
Harmen Schilder (afstandschot)

Groep 3 06

26 september 2018 19:30

Beide ploegen waren nog ongeslagen, dus de beslissing zou vanavond in het onderlinge duel in Helden vallen. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, met de nodige hulp van Vrouwe Fortuna en de lokale arbitrage. De scheidsrechter liet zijn verder zéér consequente fluiten varen zo gauw de Heldense goal werd bedreigd. Voor duwen in de rug en voor hands werd elders gefloten, maar binnen de Heldense 16m een oogje dichtgeknepen. Erg jammer dat we daarmee werden geconfronteerd.
Aan de andere kant, we hebben zelf een aantal behoorlijke kansen gemist. Kansen om zelfstandig het verschil te maken.

Koningslust/Grashoek ging voortvarend van start en drukte Helden vanaf de eerste minuut in de verdediging. De combi Job en Harmen bewees reeds in de derde minuut weer een enorm wapen te zijn. Dit maal kopte Harmen scherp in na een corner van Job. De rol van de overige spelers in die mêlee werd ook goed uitgevoerd: 0-1.
Het goed voetballende Helden wist zich daarna aan de druk te ontworstelen en de overhand te verkrijgen. Het antwoord van onze JO19 bestond uit fanatiek verdedigen en de bal met lange halen richting het spitsentrio te brengen. Onvoldoende om het Heldense spel te ontregelen. Maar voldoende om de voorsprong vast te houden. Tot de 31e  minuut, waarin de scheidsrechter zijn eigen visie voorrang gaf boven die van de goed vlaggende assistent, wiens appeleren door het publiek van beide zijden werd ondersteund. Dit had niet alleen de gelijkmaker tot gevolg, maar ook een totaal ontregelde geel-zwarte defensie waardoor 12 minuten later zelfs de 2-1 viel.

Gelukkig gaf de rust vlak daarna de gelegenheid om de zaak te resetten, zoals dat heet. De coach bracht een aantal wijzigingen aan die de rust en het gevaar in ons spel moesten terugbrengen. Het spel moest weer naar de Heldense helft worden teruggebracht, dát was feitelijk de opdracht.

Direct in de tweede helft wist Harmen met een afstandschot de 2-2 op het bord te schieten en twee minuten later zelfs (bijna) de 2-3. Het leidde een tweede helft in waar Koningslust/Grashoek onbetwist het betere van het spel had en Helden alle zeilen moest bijzetten om het voor hun gunstige gelijkspel over de meet te trekken. Het lukte de bezoekers maar niet om de bal tussen de palen te krijgen. Consequent fluiten van de scheids had één of meerdere penalties moeten opleveren, maar met een tikkie geluk hadden de schoten van Harmen, Tjerk, Wouter en Niek ook het broodnodige doelpunt kunnen opleveren.

Het mocht niet zo zijn. Wat we wel meekregen was het goede gevoel dat we de wedstrijd door enkele ingrepen en een positieve teamspirit weer terug in eigen handen wisten te krijgen. Goed gedaan, we kunnen met vertrouwen de competitie vervolgen! Zaterdag komt Sparta'18 op bezoek.