54'
...

Groep 2 01

1 november 2017 19:30

Aan de inzet heeft het niet gelegen vandaag. Liessel was verder op alle fronten beter, vooral op het technische vlak. Had de thuisploeg dan helemaal niets in de melk te brokkelen? Toch wel. Het aantal schoten op goal ontliep elkaar zelf niet eens zoveel, maar de Liesselse aanvallers waren scherper, véél scherper in de afronding. Een spits met een killermentaliteit zou goud waard zijn voor de geel-zwarten. Er zaten prachtige aanvallende momenten bij vandaag, maar die stierven vrijwel allen in doelpuntloze schoonheid.

Het bekerduel ving aan met de gerede hoop dat deze tegenstander meer weerstand kon worden geboden dan twee maanden geleden in de met 1-4 verloren oefenpot. De thuisploeg draait een tot nu toe prima seizoen en keek uit naar een tweede test tegen deze tweedeklasser. Dat het niet makkelijk zou zijn was snel duidelijk. Liessel gaf na 12 minuten het eerste tikje op de neus van de vrijwel op één lijn spelende verdediging door een eenvoudig maar doeltreffend getimed steekpassje op de vroeg startende spits. Het stiftje waarmee Joep vervolgens werd verschalkt was van grote klasse: 0-1.

Nog geen 5 minuten later was het weer de schutterende verdediging die op een eenvoudig ogende manier werd uitgespeeld. Een beheerst schot langs de keeper deed de rest. Liessel dicteerde het spel en gunde de tegenstander veel balbezit, in de wetenschap dat op het gehaaste spel ook veel balverlies zou volgen. In de daarop volgende omschakeling was Liessel ook vaardiger, vooral sneller.

De 0-3 viel uit een corner, enigszins onverwacht want de trapper raakte de bal verkeerd waardoor deze te vroeg voor de goal viel. De roodwitten waren echter meer alert en een aanvaller kon de bal nog inkoppen. En zo dreigde het helemaal verkeerd te gaan vanavond in deze bekerwedstrijd: na 25 minuten nog vrijwel kansloos tegen deze achterstand aankijken was niet bepaald motiverend.

Maar vlak daarna kwam de opleving en speelde de opgekomen laatste man Kris de bal met ijzingwekkende scherpte op de inlopende Stan. De goal was prachtig, door zowel de pass als de afronding. In het voorbijgaan kreeg Liessel daarmee het signaal dat de wedstrijd ook voor hun nog niet gespeeld was. Het zou tot na de rust duren voordat ze daar iets mee zouden doen, maar daar komen we zo op. Eerst nog twee uitstekend gecreëerde kansen voor respectievelijk Harmen en Tjerk. Zij misten helaas de koelbloedigheid die aan de andere kant van het veld juist zo'n opvallende kwaliteit was.

Toch kwam nog voor rust de verdiende aansluitingstrefffer, welke geheel op het konto van Ivo Schers geschreven mag worden. Hij ging uitstekend door op links en gaf de bal voor op de inkomende Harmen. Hierbij raakte de bal een verdediger en werd door hem met een mooie krul over de eigen keeper gewerkt: 2-3. Uiteindelijk zou dit zo'n 10 minuten later de nog veelbelovende ruststand blijken.

Nog weer 10 minuten ná de rust zag de wereld er ineens heel anders uit. Het gemak waarmee Liessel de score binnen luttele minuten naar 2-7 kon uitbouwen was schrikbarend. Wat aan het eind van de eerste helft zo zwaarbevochten was opgebouwd werd binnen enkele minuten volledig teniet gedaan. Vier kansen, vier goals. De wedstrijd was feitelijk nu al gespeeld..
Helaas kende de rest van de tweede helft ondanks de moedige pogingen van de machteloze thuisploeg weinig verheffende wapenfeiten. Een enkele maal wisten onze spitsen nog door te breken, maar oog in oog met de keeper ontbrak het aan rust, kracht en geluk. Het zou geen verschil meer hebben gemaakt, hoogstens voor een wat betere herinnering aan deze wedstrijd.

Liessel gaat naar de volgende bekerronde en Koningslust/Grashoek mag zich volledig gaan toeleggen op de bovendrijvende leerpuntjes en de lopende competitie.